I samband med Regnbågsankans evenemang Regnbågshelgen den 7 november i Helsingfors tilldelades priset Guldankan till Tanja von Knorring. Föreningen delar årligen ut priset till en person eller instans som jobbat för hbtiqa+ -frågor på svenska i Finland.
-Tanja har under flera år delat med sig av sin enorma erfarenhet och kompetens när det gäller transfrågor, politisk påverkan och organisationsutveckling i många organisationer, såväl i Finland som internationellt, konstaterar föreningens ordförande Sasha Linder.
Förutom Regnbågsankan har Tanja varit aktiv i finländska Seta, DreamWear Club och Trasek samt som medordförande i den europeiska takorganisationen Transgender Europe. Under 2020 har hon dessutom varit med och grundat den nya föreningen Transfeminina rf.
-Hennes engangemang är otroligt värdefullt både i form av stöd och som förebild för enskilda individer. samt när det gäller att sätta frågor viktiga för förverkligandet av transpersoners mänskliga rättigheter på agendan. Tanja har bidragit till att öka medvetandet om den tematiken genom diskussioner på sociala medier, otaliga intervjuer och reportage och som talare på konferenser, säger Valter Söderman, vice ordförande i Regnbågsankan.

Kategorier: Föreningen