f.v. Willjam Fagerström, Nicole Stambej, Tanja von Knorring, Bicca Olin, Petra Nysten, Amanda Oksanen, Anders Huldén.

Fritt för publicering

En ny translag som utgår från självbestämmanderätt är huvudprioritet för valåret 2019, konstaterade deltagarna på Regnbågsankans årsmöte i Helsingfors.

– Den translag som vi nu har i Finland strider mot mänskliga rättigheter och är diskriminerande. Vi måste få en ny translag omgående och det måste vara en av de första saker som nästa regering genomför, kräver Regnbågsankans ordförande 2019 Bicca Olin.

Årsmötet diskuterade också vilka andra punkter Regnbågsankan vill belysa inför valvåren med riksdagsval, eventuella landskapsval och europaparlamentsval. Mötet valde också styrelse för år 2019 och antog föreningens nya stadgar. I de nya stadgarna finns ingen åldergräns längre vilket möjliggör att alla oavsett ålder kan gå med i föreningen, en förändring som många medlemmar efterlyst.

– Regnbågsankans verksamhet är till för alla som den kan vara till nytta för, även personer som inte fyllt 18. Det här är ett viktigt steg i rätt riktning för en förening som är mer inkluderande, kommenterar Willjam Fagerström.

Den nya styrelsen består utöver ordförande av Willjam Fagerström, Anders Huldén, Tanja von Knorring, Pyry Petra Nystén, Amanda Oksanen, Henrika Wendelin samt Nicole Stambej som ersättare.

För mer information:

Bicca Olin

bicca.olin@gmail.com

0403525232

Kategorier: Föreningen