Under våren 2018 har Regnbågsankan fått in 20 bilder av konstnärer och teatrar för att sammanställa en kollektion klistermärken med regnbågsbudskap. I vår serie presenterar vi bidragen.

Grafikern och bloggaren Kasper Strömman från Finlands populäraste podcast har till Regnbågsankans klistermärkessamling skapat två nya regnbågsankor.

År 2013 blev Kasper vald till årets grafiker av Grafia ry och hans verk har visats bland annat i Lissabon, Milano och Osaka. Han har också illustrerat flera av sin systers Nora Strömmans barnböcker, bland andra klassikern ”Tigerkontoret”.

Hans blog ”Kasper Diem” är finlands populäraste och har kallats “mansblog”, vilket han själv inte skriver under. Den är könsneutral. ”Jag skriver inte om rått kött eller motorolja. Mina ämnen är sådana att de skall intressera alla”, har han sagt i en intervju. Bloggen vann pris 2016 i kategorin samhälle och kultur och valdes 2017 till Finlands roligaste blog.

Utöver detta har han skrivit en boken ”Kaspervisio 2020” om hur Finland ser ut om några år och tv-programmen Stugor samt Design 3000 på YLE blev väldigt populära tack vare Kaspers deltagande, karisma och charm.

Och minst lika charmiga som Kasper är de två ankor han har designat unikt för Regnbågsankan!

Text: Johan Finne
Foto: Kasper Strömman