Under våren 2018 har Regnbågsankan fått in 20 bilder av konstnärer och teatrar för att sammanställa en kollektion klistermärken med regnbågsbudskap. I vår serie presenterar vi bidragen.

Eftersom fotbolls VM dragit i gång står en fotboll signerad Sophia Ehrnrooth först i turen. Årets fotbolls-VM spelas i ett icke hbt-vänligt Ryssland.

Sedan 2013 har Sophia Ehrnrooth dokumenterat unga fotbollsspelare medan hon hängt vid fotbollsplanen. Som förälder började fort intressera sig för livet “bredvid”, vid kanten av planen.

Sophia tycker det är viktigt att kunna påverka det hon brinner för. ”Drömmen om mästerskapet”, en utställning som visades i Konsthallen i Borgå väckte stor uppmärksamhet och berättade om drömmar Sophia sett förverkligas eller gå i kras vid sidan av fotbollsplanen. Som fotograf och visuell artist vill Sophia förändra världen. Bland annat har hon i samarbete producerat dokumentären End of the line – The women at standing rock, om kvinnor som vågar opponera sig mot oljeindustrin.

Ta du också tag i den boll som Sophia sparkar iväg. Välj din färg och var med och påverka omvärlden i positiv riktning!

Text: Johan Finne
Bild: Choose your colors av Sophia Ehrnrooth