Regnbågsflagga

”Alla ni som vill mej väl jag hoppas ni inte är homofober. Idag är den internationella dagen mot homofobi. Syftet med dagen är att uppmärksamma att homo- bi- och transpersoner fortfarande diskrimineras på grund av sin kärlek trots att vi i Europa gått väldigt långt framåt de senaste åren. Alla ni som vill mej väl jag hoppas ni inte är homofober.
Jag tänker inte här ta upp Yemen, Iran, Quatar, Somalia eller Nigeria. Några av de länder som har dödsstraff för homosexuella. Jag tänker ta upp Gröndal/Esbo där jag bor.
Jag hoppas alla ni som vill mej väl inte är homofober.
När jag går till närbutiken kan jag mötas av någon som säjer ”Hi the only gay in the village”. Jag korrigerar. Inom 200 meters radie från mej bor ett lesbiskt par, en bisexuell man, två andra homosexuella män och en hetereosexuell person som gillar klä sej i kvinnokläder men bara hemma privat. Jag outar ingen som sagt något i förtroende till mej men efter min korrigering är jag ”The best gay in the village”. Okej tack.

Jag är inte bäst. Det finns dock en aspekt som alla som vill mej väl kanske inte fattar att jag kan tänka är du kanske homofob. Att nästan dagligen få höra hur bra homo jag är. Varför säjer ingen jag är en bra trädgårdsmästare? (okej finns de som sagt det).

Jag hoppas alla som vill mej väl inte är homofober.

Jag vet att jag förändrat saker i kvarteren där jag bor. En portier på lokalpuben är homofob och har medgett det. Jag kan ändå gå dit en karaokekväll och dansa med en heterosexuell man. Men jag är trött på att om och om igen behöva förklara exempelvis att jag definierar mej som homo, inte bi, trots att jag har ett barn. Min definition sitter i hjärtat inte vem man varigt i säng med. Och jag har haft sex med heterosexuella killar

Jag hoppas alla ni som vill mej väl inte är homofober.

Jag vet att homofober finns. Just i Gröndal blev jag första gången i mitt liv slagen. Det berodde på min sexualitet. Detta år har jag fått bajs i min brevlåda av en homofob. Saken är polisanmäld men svår att reda ut.

Men ni som vill mej väl: kan vi nån gång prata om nåt annat än att jag är the best gay in the village.”

(texten skriven som personlig analys)

Johan Finne

Kategorier: Regnbågsnytt

2 kommentarer

benni · 18.05.2018 kl. 15:29

Fint skrivigt. Viktigast att alla är människor. Love and peace.

    Fredrika Biström · 22.05.2018 kl. 08:06

    Tack för kommentaren! Kärleken vinner.

Kommentarer inaktiverade.