Hej!

Det är kallt ute men Regnbågsankans kommande evenemang värmer oss.

KOMMANDE PROGRAM

1. Barnfesten 3.3 med dragqueen
2. Kom med i Regnbågsankans arbetsgrupper
3. Familjecafé i regnbågens färger på svenska inleder sin verksamhet!
4. Gruppledarutbildning hos Seta, vill du starta en grupp för Regnbågsankan?

ÖVRIGT

5. Medlemsavgift 2018

1. Barnfesten – Kul och kultur för alla barn 3.3 kl 11-15

Välkomna med på en förmiddag på Annegården i Helsingfors med mångsidigt och roligt program för alla barn i alla åldrar. Luckan har arrangerat Barnfesten i samarbete med Annegården och andra organisationer, bland annat Regnbågsankan sedan 2012. I samarbete med Svenska Kvinnoförbundet i Sörnäs bjuder Regnbågsankan på sagostund: En sagostund tillsammans med en dragqueen (Kim Gustafsson) vid en mysig filt. På filten finns också sköna och fina saker som de allra minsta kan gilla. Under festen får barnen hälsa på vår dragqueen och kl. 13.00 läser hon en saga. Oss hittar ni i mysrummet med ingång från Annegårdens Cafe på första våningen. Läs mer om festen, nåbarhet och de andra programpunkterna på Luckans hemsida.

2. Kom med i Regnbågsankans arbetsgrupper

Under våren har Regnbågsankan bildat arbetsgrupper som jobbar med specifika områden i vår verksamhet. Vill du vara med i någon av grupperna anmäl dig till regnbagsankan@regnbagsankan.fi. Berätta gärna med några ord om dig själv och vad du kan bidra med och meddela vilken/vilka grupper du är intresserad av.  Arbetet i grupperna fungerar på frivillig basis och som medlem kan du komma med ideer, tankar och konkret hjälp.

Grupperna som finns är:

  • Kommunikationsgruppen – vi kommer under året att utveckla föreningens hemsida, lägga upp en plan för synligheten på sociala medier samt skapa en ny info-broschyr om hbtqia+ – frågor på svenska.
  • Skolbesöksresursgruppen – vi jobbar med frågor som berör föreningens utbildningsverksamhet.
  • Intressebevakningsgruppen – vi håller koll på politiska frågor som berör hbtiqa+.
  • Planeringsgruppen för Regnbågshelgen 2018 – vi kommer att se över innehållet på årets helg som går av stapeln i oktober 2018.
  • Regnbågsmässans arbetsgrupp 2018 – vi planerar och förverkligar årets svenskspråkiga regnbågsmässa i samband med Regnbågshelgen.
  • Seniorarbetsgruppen – vi utvecklar verksamhet som intresserar seniorer under regnbågen.

Grupperna träffas främst i Helsingfors men hittar vi medlemmar på annat håll är vi intresserade av att röra på oss och vidga våra vyer. Välkomna med!

3. Familjecafé i regnbågens färger på svenska i Helsingfors inleder sin verksamhet!

I samarbete med Regnbågsfamiljerna arrangerar Regnbågsankans frivilliga familjecafé för svenskspråkiga och tvåspråkiga regnbågsfamiljer. Vi håller öppet första gången torsdag 29.3 kl. 10.30-12.30 och efter det sista torsdagen varje månad: 26.4, 31.5 och 28.6 (pride veckan) och varje gång kl. 10.30-12.30. Träffarna hålls hos Regnbågsfamiljerna (Sateenkaariperheet) på Tavastvägen 29 i Helsingfors. Vi bjuder på kaffe, te och kex.
Läs mer på Regnbågsankans hemsida om träffarna.

4. Vill du bli trygg stödgruppledare?

Är du intresserad av att leda en svenskspråkig grupp i Regnbågens färger? Seta erbjuder en utbildning för de som på allvar vill fungera som en trygg ledare i en hbtiqa+ – grupp. Vare sej det är grupp för ungdomar, seniorer eller idrottsintresserade är det här en grundkurs som hjälper att dej utvecklas som ledare. Den första grundkursen hålls i Helsingfors 28 -29.4 och är avgiftsfri. Anmälningstiden går ut den 28.2.
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=0ZOaI9b2kkeCpTya_UtZ0EM5tZpUsH9OmXxx51wveZJUNUlJWldORk5PNFZaTlUzTUtVSUpIT0ZaWC4u

5. Fördel att vara medlem

Medlemsavgiften är under 2018 som tidigare 20 euro. Med ditt stöd kan föreningen arbeta för att lyfta hbtiqa+ relevanta ärenden inom media och politik, besöka skolor och arbetsplatser samt erbjuda stöd på svenska. En betydande del av föreningens kostnader betalas med medlemsavgifterna. De medlemmar som betalar och har angett postadress får sitt medlemskort hemskickat. Med kortet har du rätt till rabatterade priser hos Regnbågsankan och även hos övriga medlemsföreningar i Seta enligt deras anvisningar. Regnbågsankan är en nationell medlemsföreining i Seta (http://seta.fi/pa-svenska/).
Betala in medlemsavgiften 20 euro till kontonummer Aktia FI75 4055 8720 0600 02. Skriv ditt namn och “medlemsavgift” i meddelandefältet. De som redan betalt avgiften för 2018 behöver inte betala den igen.

Ha en skön väntan på våren!