Hej!

Regnbågsankan hade årsmöte 20.1 och Bicca Olin från Borgå valdes enhälligt till ny ordförande. Av det tidigare styrelsemedlemmarna fortsatte Petra Nysten, Anders Huldén, Ida Boucht och Monika Pensar. Som ny medlem i styrelsen valdes Johan Finne in.

1. Nya ordförandes hälsning

2. Dags att betala medlemsavgift 2018

3. Regnbågsankans seniorträff 27.2 kl. 14-15.30

4. Undersökning om betydelse som introduktionen av hen har haft för finlandssvenska ickebinära personer

 1. Hej på er, alla härliga regnbågsankor!

  På årsmötet 20.1 valde ni mej till er nya ordförande, något som gjorde mej jätteglad och stolt. Jag ser supermycket fram emot att börja jobba med den här organisationen och alla er medlemmar och aktiva! Som en av Regnbågsankans stora utmaningar just nut tror jag vi har den regionala spridningen, och jag hoppas vi kommer att kunna nå ut till ännu fler regnbågsmänniskor under året, både via vår kommunikation och via vår verksamhet.

  Verksamheten är för mig annars ganska ny, även om jag har varit aktiv i föreningslivet i många år. Det betyder att jag supergärna tar emot feedback, respons, tips och frågor från just dej, kära medlem, så att vi tillsammans kan göra Regnbågsankan till en ännu bättre förening!
  Ta gärna kontakt med mej på +358403525232 eller bicca.olin@gmail.com.
  Varma hälsningar, Bicca Olin, ordförande

 2. Dags att betala medlemsavgiften 2018!

  Medlemsavgiften är under 2018 som tidigare 20 euro. Med ditt stöd kan föreningen arbeta för att lyfta hbtiq relevanta ärenden inom media och politik, besöka skolor och arbetsplatser samt erbjuda stöd på svenska. En betydande del av föreningens kostnader betalas med medlemsavgifterna. De medlemmar som betalar och har angett postadress får sitt medlemskort hemskickat. Med kortet har du rätt till rabatterade priser hos Regnbågsankan och hos övriga medlemsföreningar i Seta enligt deras anvisningar. Regnbågsankan är en nationell medlemsföreining i Seta (http://seta.fi/pa-svenska/).
  Betala in medlemsavgiften 20 euro till kontonummer Aktia FI75 4055 8720 0600 02. Skriv ditt namn och “medlemsavgift” i meddelandefältet. De som redan betalt avgiften för 2018 behöver inte betala den igen.

 3. Mångfald, välmående och vardagstrivsel för seniorer! Seniorträff 27.2 under regnbågen i samarbete med Setas seniorverksamhet.

  Föreningen Regnbågsankan bjuder in till ”Tre inblickar i regnbågsmässans historia 2007-2017”. Träffen dras av teologistuderande Monika Pensar som praktiserar hos Regnbågsankan. Seniorträffen hålls klo. 14-15.30 på universitetets Think Corner Cafe/Tankehörnan/Tiedekulma, Universitetsgatan 4 (hinderfri ingång från Fabiansgatan 20). Inblickar ges av praktikanten, samt regnbågspastorn Tomas Ray, och Ulf Särs, ordförande för Gemenskap – verksamma i de flesta av mässorna under tioårsperioden 2007-2017. Hjärtligt välkommen!

 4. Delta i enkät om hen

  Hej! Mitt namn är Irene. Jag är en tredje års svenska studerande vid Vasa universitet och jag håller för tillfället på att skriva min kandidatavhandling. Min avhandling kommer att behandla den betydelse som introduktionen av hen har haft för finlandssvenska ickebinära personer och om hen (och terminologi överlag) har spelat en roll i formandet av den egna identitet. Jag söker nu efter personer,  identifierar sig som ickebinära, som skulle vara villiga att fylla en kort enkät. Frågorna i enkäten handlar om språkbruk, pronomen och hens betydelse. Enkäten finns på Google Forms och är tillgänglig via den här länken https://goo.gl/forms/lTIUNc9TuWYHCC0E3​. Alla svar kommer att vara anonyma och ingens identitet kommer att framgå i avhandlingen. Tack på förhand för alla svar!

Kategorier: Medlemsbrev