Helsingfors Pride på svenska 2017

I år firas Helsingfors Pride också på svenska:

28.6 kl. 16-18
Sagostund för vuxna – Sanna berättelser ur Finlands 100-åriga hbtiq-historia
Välkommen till en mysig och avslappnande stund i sagorummet! Monika Pensar, skådespelare Simon Häger och Catariina Salo läser berättelser ur Finlands 100-åriga hbtiq-historia. Deltagare kan sitta bekvämt, dricka en kopp kaffe och leva sig in. För vuxna i alla åldrar. Öppen diskussion efteråt. Vi vill belysa berättelser ur Finlands historia som inte tidigare presenterats på svenska.
Plats: Nordisk kulturkontakt, Kajsaniemigatan 9, Helsingfors

30.6 kl. 17-20
Finlandssvenskt Pride after work-mingel
Välkomna till Luckan på Pride after work-mingel på svenska! Minglet ordnas som ett samarbete mellan de svenskspråkiga organisationerna Folkhälsan, Regnbågsankan, Luckan, Samarbetsförbundet kring funktionshinder (SAMS), Finlands Svenska Skolungdomsförbund (FSS) och Barnavårdsföreningen. Servering, mingel och program. Kom och träffa bekanta och nya vänner!
Plats: Luckan, Simonsgatan 8, Helsingfors

1.7 kl. 12-18
Svenska hörnan: Gå i Prideparaden med oss!
I år igen deltar de svenskspråkiga organisationerna i Prideparaden och Parkfesten 1.7.2017 under festivalen Helsingfors Pride. Vi går tillsammans i paraden och hoppas att du vill gå med oss! Årets parad startar från Medborgartorget i Helsingfors kl 13 med samling kl 12. Håll utkik efter den finlandssvenska flaggan och Regnbågsankans banderoll. Exakt plats i paraden meddelas efter hand. Paraden går till Brunnsparken där Parkfesten äger rum. På Parkfesten hittar du oss i tältet Svenska hörnan kl. 14-19. Svenska hörnan är ett samarbete mellan organisationerna Folkhälsan, Regnbågsankan, Luckan, Samarbetsförbundet kring funktionshinder (SAMS), Finlands Svenska Skolungdomsförbund (FSS) och Barnavårdsföreningen.
Lördag 1.7 Helsingfors Pride parad kl 12-14
Lördag 1.7 Helsingfors Pride parkfest kl 14-18
Välkommen med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.