Vi inleder veckan med en rad härliga program:

  1. Queercafé med påskprogram 12.4 kl 18-21
  2. Premiär för Regnbågscafé för ungdomar i Vasa 12.4 kl. 18-21
  3. Se pjäsen TOVE med Regnbågsankan 28.4 kl 19 till regnbågsvänliga priser!
  4. Miniseminarium TOVE – EN QUEER IKON 28.4
  5. Snart kommer medlemskorten
  6. Inför Pridesommaren 2017


1. Queercafé på Lilla Luckan med påskprogram
Upplev något du aldrig varit med om förut! Ett påskbattle 12.4 kl. 18-21 tillsammans med konstnären Nina Albrecht och författaren Jolin Slotte. Jolin och Nina kommer att leda oss i en lekfull tävling där vi bland annat illustrerar ägg, rimmar och gör påskbrev! Det krävs varken förkunskaper om ägg, brev eller battle för att kunna delta. Regnbågsankan har äggen, du vet var Lilla Luckan (Simonsgatan 8, gå in i Forum och du har Lilla Luckan mitt emot Whaynes coffee) är belägen och simsalabim så blir det rim! Ta en kompis med dej, alla är välkomna! Vi bjuder på kaffe och kex. Jolin och Nina kommer också att sälja sin nya bok, Alla bubblor brister, under kvällen.

2. Ungdomsträff i Vasa
Glad nyheter! Det har startats ett Regnbågscafé i Vasa! Regnbågsankan är med som samarbetspartner och caféet riktar sig till ungdomar (högstadiet och andra stadiet). Varje onsdag mellan kl 18-21 håller vi till i Folkhälsanhuset på Rådhusgatan 25 i Vasa. Man kan komma och hänga, träffa likasinnade och det bjuds på fika. Första kvällen hålls den 12.4 och man får gärna tipsa om detta till ungdomar i Vasanejden. Vid frågor kan man kontakta Johanna Sjöberg i styrelsen.

3. Se pjäsen TOVE med Regnbågsankan 28.4 kl 19 till regnbågsvänliga priser!
Kom med och se Lucas Svenssons nya pjäs på Svenska Teatern i Helsingfors TOVE där vi möter den älskade författaren och bildkonstnären Tove Jansson under avgörande perioder i hennes liv. Betalande medlemmar i föreningen betalar 10 euro förvuxenbiljett, 9 euro för pensionärsbiljett och 3 euro för studerande/barn/arbetslös. Övriga betalar hälften av normalpriset enligt prisgrupp 1 (vuxen 20,75 euro/pensionär 19,25 euro/stud./barn/arbetslös 13,75 euro). Bindande anmälan senast tisdag 18.4 till epost regnbagsankan@regnbagsankan.fi. Begränsat antal platser. Mer info om pjäsen http://www.svenskateatern.fi/sv/repertoar/tove/. Gemensamt mingel under pausen och de som vill kan umgås även efter teatern.

4. Foajén presenterar i samarbete med Kultur för alla/ Finland 100 – I regnbågens färger -projektet och Regnbågsankan: TOVE – EN QUEER IKON
Ett miniseminarium med Boel Westin (SE), Pipsa Lonka, Andrea Björkholm, Anna Moring och Catariina Salo (moderator). Datum fre 28.4 kl 16-17.30 på Svenska Teatern. Fritt inträde. På seminariet Tove – en queer ikon närmar vi oss Tove Janssons konstnärskap samt scenkonsten ur ett queert perspektiv. Vi diskuterar bl.a. om hbtiq-teeman i Tove Janssons bildkonst och författarskap samt den roll hon spelat för den queera gemenskapen i Finland. Vi frågar också hur queert begär görs på scenen i dag och hur man som scenkonstnär kan leka med könsnormer. Läs mer om programmet: http://www.svenskateatern.fi/sv/start/article-97912-57729-tove-en-queer-ikon

5. Medlemskort 2017
Betalande medlemmar i föreningen får sitt medlemskort hemskickat så fort som möjligt. Du behöver inte visa upp ditt medlemskort under teaterbesöket TOVE. Huvudsaken är att avgiften är betald.

6. I år firas Pride festivaler på olika håll och Regnbågsankan deltar!
I Helsingfors blir det “Svensk hörna” i parken efter paraden 1.7 och svenskspråkigt After Work mingel fredag 30.6 på Luckan, med Regnbågsankan, Folkhälsan, SAMS och FSS. Vi meddelar mer om program under övriga parader så fort bitarna fallit på plats. Datum för Pride festivalerna är:
Helsingfors Pride 26.6-2.7
Stockholm Pride 31.7-6.8
Nykarleby Pride 12.8
Åland Pride 16-20.8
Hangö Pride 18-20.8
Raseborg Pride 2.9
Det kommer också att firas pride i Åbo

Kategorier: Föreningen