1. Regnbågsankans julglögg
2. Moderskapslagen – skriv under NU!
3. Regnbågsankans temakväll: BISEXUALITET
4. Regnbågskafé i samarbete med Johannes församling
5. Julstängt
6. Välkomna på årsmöte
7. Regnbågsfamiljer sökes


1. Regnbågsankans julglögg 16.12 kl. 18-22
Dags att göra ett stort rött kryss i kalendern: mitt i den värsta julstressen bjuder Regnbågsankan in till en lugn och behaglig stund med glögg, pepparkakor och det bästa sällskap man kan hitta i Helsingfors. Kom och glöggmys med oss och ta gärna en tomteluva med dig! Platsen är Luckans nya Veranda, på Simonsgatan 8 med ingång från Georgsgatan.

2. Moderskapslagen – skriv under NU!
Ett nytt medborgarinitiativ har öppnats för att trygga barn som föds i relationer mellan två kvinnor. I nuläget är barn som föds i heterorelationer och barn som föds i samkönade relationer inte jämställda. Kvinnopar måste genomgå en besvärlig och kostsam intern adoptionsprocess. Moderskapslagen har förberetts hos justitieministeriet men de två senaste regeringarna har kört över den. Skriv under redan idag med nätbankkoder på medborgarinitiativets hemsida.
Läs mer i Regnbågsankans resumé.

3. Regnbågsankans temakväll: Bisexualitet 26.1 kl 18
Tisdag 26.1.2016 träffas vi för att dyka ner i det härliga ämnet bisexualitet. Vad är bisexualitet? Hamnar sexuella läggningar utöver homo och hetero i kläm? Vad är pansexualitet och vad är ambisexualitet? Samtalet inleds med tre personliga berättelser med biaktivist Linda Eklöf och paret Carina Sundell med sin man Michael Sundell. Som startskott berättar Irma Lehtonen 30 min på finska om sin färska undersökning ”Vaiettu biseksuaalisuus” (Nedtystad bisexualitet). Samtalet leds av Fredrika Biström. Välkommen med för att lyssna eller delta i diskussionen! Programmet passar personer av alla sexuella läggningar och kön. Kvällen förverkligas som ett samarbete med Ekvalita och platsen är Kulmahuone i Berghäll (Broholmsgatan 15) med ingång från gatan Tredje linjen.

4. Regnbågskafé i samarbete med Johannes församling 21.1
Regnbågskaféet i samarbete med Johannes församling inleder vårterminen 21.1 kl. 19-21 och platsen är Hörnan, Högbergsgatan 10, på gatunivå. Ett par trappsteg leder upp. Välkomna nya som gamla deltagare för en pratstund i avslappnat sällskap! Vårens övriga datum är 4.2, 18.2, 3.3, 17.3, 31.3, 14.4, 28.4 och 12.5 och varje gång på Hörnan kl 19 om inte annat meddelas.

5. Regnbågsankans jullov
Regnbågsankan håller julstängt 22.12.2015-4.1.2016.

6. Årsmöte 20.2
Lördag 20.2 håller Regnbågsankan stadgeenligt årsmöte på Luckans Veranda kl 10-13. Vill du ställa upp i styrelsen och arbeta konkret? Kontakta ordf. per oscar@regnbagsankan.fi.

7. Regnbågsfamiljer sökes till en studie om hur barn uppfattar sina föräldrar!
Föräldrar av samma kön, vilkas äldsta barn är 4-12 år gammalt, kan delta i studien. Studien ordnas vid ämnet psykologi vid Åbo Akademi i Åbo, men deltagandet är även möjligt i huvudstadsregionen, Tammerfors och Jakobstad. Tilläggsinformation om studien går att hitta på adressen: heidimartelin.wix.com/aboakademi, eller fås genom att kontakta Heidi Martelin (heidi.martelin@abo.fi).