RBH 15 mosaik

Tisdag 13.10

Författarsamtal med Jolin Slotte om hennes senaste roman “Närhelst hon kommer”. Berättelsen kretsar kring en lesbisk relation som får sin början i en helsingforsisk biblioteksmiljö. Intervjuar gör Arbis bibliotekarie Ylva Larsdotter. Författarsamtalet är en del av kampanjen Bokens år och ett samarbete mellan Helsingfors arbis, Helsingfors stadsbibliotek och Regnbågsankan. Kl 18-19.30, plats: Berghälls bibliotek.

Onsdag 14.10

Diskussion om bibliotek och hbtiq. Biblioteken brukar ofta lyftas fram som modellexempel på öppna och tillgängliga kulturinstitutioner, och biblioteken figurer även som viktiga tillflyktsorter i många HBTIQ-personers uppväxtskildringar. Men hur öppna är biblioteken i dag? Vad är en Regnbågshylla och på vilka andra sätt kan biblioteken möta HBTIQ-personers behov? Kom med och diskutera! I panelen deltar specialbiblioteksfunktionär Mikael Gros (Sellobiblioteket/ Esbo stadsbibliotek), bibliotekarie Ylva Larsdotter (Arbis bibliotek) och bibliotekarie Christer Edeholt (Umeå stadsbibliotek). Diskussionen leds av verksamhetsledare Rita Paqvalén (Kultur för alla). Arrangörer: Finlands svenska biblioteksförening, Helsingfors arbis, Kultur för alla & Regnbågsankan. Plats: Arbis bibliotek, kl 16.30-17.45

Möt författaren: Thomas Brunell. ”Falla och tala” är en smärre explosion. Brunell skriver om bl.a. manlighet, feminism, prostitution, barnlöshet och Ryssland. Jenny Kajanus intervjuar, plats: Arbis bibliotek, kl. 18.05-19.35. Arr. Arbis och Regnbågsankan

Torsdag 15.10

Ungdomskväll kl. 18.30-22
UNGDOMSGRUPPEN står värdar för en öppen ungdomskväll. Diskussion med inbjudna gästerna Dan Granqvist och Christoffer Strandberg från radio X3M. Umgänge, snacks och brädspel efteråt. Plats: Luckan, ingång från Georgsgatan.

Fredag 16.10

Sagostund: Regnbågens alla färger. kl. 10.30-11.15. Välkommen att lyssna på regnbågssagor. Tillsammans sjunger vi visor. Passar för 1–3-åringar. Som inledning berättar Elin Andersson från Kvinnoförbundet i Sörnäs om varför det är viktigt med genusmedvetna böcker. Efteråt samvaro i kaféet. Med Ylva Larsdotter, i Arbis bibliotek.

Regnbågsmässa i Johanneskyrkan kl. 19. Tema: Tappa inte modet! Predikan: Helig Dans, meditativ vandring tillsammans med Tiina Sara-aho. Kantor Anne Hätönen, symboldesign Johan Finne.Testund i Regnbågscafé efteråt. Arr. Johannes församling med arbetsgrupp.

Juuso Kekkonen: Queer Homo på Luckan kl 18-21, Simonsgatan 8. Queer Homo är en prisbelönt självbiografisk monolog om en heteroman som blev kär i en annan man, som han trodde var en kvinna. I Queer Homo kombinerar Juuso Kekkonen stand-up med information om sexualitet genom sina egna erfarenheter. Arr. UngInfo, Luckan och Regnbågsankan, biljetter 20 euro och 15 euro för specialgrupper, köps på
www.tiketti.fi/tapahtuma/34633.

Lördag 17.10

Seminariedag i Arbis festsal
kl. 11.00 kaffeservering
kl. 11.30-13.15 panelsamtal om ämnet hbtiq och asyl
13.00 Kaffeservering
13.30-14.45 Trans-Talkshow med bl.a. Yolanda Bohm , Adam Guarnieri och som diskussionsledare Tobias Larsson.
15 min paus
kl. 15-17
Dress A-long at Arbis: Dyke Hard
The new film Dyke Hard (Bitte Andersson, Sweden, 2015, 82 min.) is a norm-busting explosion of color with both depth and meaning. Come and dress-along if you want! The film is in English. A collaboration between Regnbågsankan and Walhalla r.y. K15.

Juuso Kekkonens pjäs Queer Homo på Luckan kl 18-21, Simonsgatan 8. Queer Homo är en prisbelönt självbiografisk monolog om en heteroman som blev kär i en annan man, som han trodde var en kvinna. I Queer Homo kombinerar Juuso Kekkonen stand-up med information om sexualitet genom sina egna erfarenheter. Arr. UngInfo, Luckan och Regnbågsankan, biljetter 20 euro och 15 euro för specialgrupper, köps på www.tiketti.fi/tapahtuma/34633.

Kvällsfest på Dtm start kl 21 med bl.a. Yolanda Bohm, dragshowartist Kim Gustafsson, musik med Mia Renwall, standup med Alfred Backa, regnbågsfrågesport, Guldankan och konferancierer Tobias&Hanna. Mia Renwall känd från bl.a. FORK och Voice of Finland spelar mjuk men energisk elektropop. Hennes låt Invincible har samlat 22.000 spelningar på Spotify och hennes låt Home vann titeln bästa demo i programmet DLX demo show i Radio Helsinki. kl 20-22 uppbärs enbart garderobsavgift på 3 euro. Efter kl 22 uppbärs inträde+garderobsavgift sammanlagt 9 euro.

Kategorier: FöreningenRBH15