I Svenskfinland firas Pridefestivaler på Åland 17-23 augusti och i Pargas 22 augusti.

På Åland blir det parad med start lördag 22 augusti kl 16 i Västra hamnen. På programmet står bl.a. föreläsning med Sandra Dahlén, Sporttisdag, Regnbågsmässa, konstnärssamtal med Melanie Orenius och föreläsning med Martha Hannus om den rasideologiska och extremnationalistiska miljöns syn på normbrytare. Officiella pridefesten hålls i år på KINO och Albatraoz & Tjuva underhåller.  Läs hela programmet på Åland Prides officiella sida. Regnbågsankan kommer att gå med eget ekipage i paraden och vår styrelsemedlem Tobias Larsson deltar i samtalet om HBTQ-personers situation i Ryssland och Europa.  Hoppas vi ses!

I Pargas blir det Pargas parad som startar 13:00 vid brankkis parkeringsplats och går ända till centralparken var det hålls en pridepicknick och t.ex Miss Gay Finland 2015 Catariina Salo håller tal och pargasbandet Another Wasted Night uppträder. Samling för paraden hålls vid brankkis parkeringsplats klockan 12:30. Håll utkik efter Regnbågsankans banderoll om du vill gå med oss i paraden! Pargas Pride har ett facebook event där mer info kan finnas.

Kategorier: Samarbete