Lördag 27.6 kl. 12.45
Välkommen att gå med Regnbågsankan i Helsingfors Pride Parad Som tema har vi havets vindar och skepparattityd. De som vill får gärna klä sig i RANDIG TRÖJA. Annat passligt är sjömansmössa, seglarskor, flytväst, seglarjacka… Låt oss sticka ut och leka med finlandssvenska klichéer! Vi träffas kl 12.45 på Senatstorget (håll utkik efter Regnbågsankans banderoll). Paraden beräknas anlända till Brunnsparken 14-tiden då picknikkorgen öppnas. UTMANING: Nu om någonsin måste vi samarbeta och jobba för mänskliga rättigheter. Regnbågsankan utmanar andra föreningar/organisationer att slå följe i prideparaden. För ett jämlikt Finland!
Praktiskt:
– Vi vet inte exakt var på torget vi befinner oss just före start. Kom i tid. Mitt på Senatstorget finns en infodisk där du kan fråga råd ifall du inte hittar Regnbågsankan.
– Paraden startar prick kl 13 och följer rutten Senatstorget-Unionsgatan-Norra Esplanaden-Mannerheimvägen-Södra Esplanaden-Kaserngatan-Jungfrustigen-Brunnsparken.
– Mellan grupperna bör ett avstånd bibehållas. Mellanrummet gör det möjligt för lätt traffik att passera och ökar säkerheten.
– Polisen stannar ibland tåget för att släppa förbi språvagnar och bussar. Då skall hela paraden stanna.
– Håll ihop.
– På torget finns ingen vattenpost.

Lördag 27.6 kl. 14
Regnbågsankans Regatta Pop Up Picknik i Pride Park
Då Helsinki Pride paraden nått fram till Brunnsparken öppnar Regnbågsankan sin picknikkorg för samvaro med havsutsikt.
Föreningen bjuder på snacks och alkoholfria drycker. Håll utkik efter vår banderoll och stora gummianka. Både medlemmar i Regnbågsankan och icke medlemmar välkomna! Då är det också ett bra tillfälle att bli medlem.

Söndag 28.6 kl. 15
Diskussionsträff ”Jeppis Pride – vad hände sen?”
Förra sommarens festival Jeppis Pride var en succee gällande deltagarantal och synlighet. Plötsligt var hela Jakobstad ett regnbågsparadis. Vad hände sedan, hur ser Österbotten ut idag och hur håller vi hbtiq-diskussionen levande i fortsättningen? Elisabeth Morney presenterar och visar dokumentären ”Tro, hopp och kärlek” och vi diskuterar vidare efter den. Alla välkomna med! On mahdollista osallistua keskusteluun suomen kielellä. Träffen arrangeras av Regnbågsankan i samarbete med Ekvalita på Kulmahuone, Broholmsgatan 15. Utrymmet är inte tillgängligt (6 trappsteg och smal dörr till toan).

10996524_10152617295057827_2114175380714113287_n

 

Kategorier: Föreningen