Våren är lämplig tid att skaffa nya bekantskaper eller till och med gå på speeddejt. I maj bjuds det på ovanligt mycket svenskspråkigt hbtiq-program. Vi ses!

1. Nystartad hbtiq-ungdomsgrupp i Vasa
2. Regnbågsankans filmkväll 7.5 kl. 18
3. Regnbågsankans Eurovision Song Contest förhandsvisning 13.5
4. Rundtur på Robert Mappelthorpes utställning med Regnbågsankan 20.5
5. Regnbågskafé i samarbete med Johannes församling
6. Speeddejting på Svenska Teatern för hbtq-kvinnor och -män 

1. Hbtiq-ungdomsgrupp i Vasa
Är frågor om sexualitet, läggning och kön aktuella för dig? Tycker du om att träffa andra unga, snacka om vem du är och om hbtiq i en trygg miljö med en insatt gruppdragare? Regnbågsankans ungdomsgrupp i Vasa finns i huvudsak till för att stöda och skapa gemenskap. Vi träffas i centrala Vasa och de som anmält sig till gruppen får träfftid och plats per e-post. Det går att delta anonymt och vi berättar inte åt omgivningen vem som är med i gruppen. Alla nya är varmt välkomna med! Vill du veta mer/anmäla dig till nästa träff maila kontaktperson julia@regnbagsankan.fi. Det går också att ringa åt Julia på tfn 044-517 0107. Ungdomsgruppens verksamhet är ett samarbete mellan Regnbågsankan, Folkhälsan och Decibel.

2. Regnbågsankans hbtiq-filmkväll 7.5 kl 18
Vi träffas i Lilla Luckan på Simonsgatan 9 i Helsingfors (mitt emot ”stora Luckan”) för att snacka, se film och umgås. Regnbågsankan bjuder på snacks.

3. Inför ESC
Veckan före Eurovision Song Contest finalen träffas vi i Luckans övre våning “Verandan” onsdag 13.5 kl. 19 för att kolla igenom alla tävlingsbidrag och välja ut våra egna favoriter. Alla välkomna med!

4. Se Mappelthorpe på Kiasma i Helsingfors med Regnbågsankan
Den amerikanska fotokonstnären Robert Mapplethorpe (1946–1989) levde ett passionerat liv i centrum av rock- och undergroundcirklarna i New York på 70- och 80-talet. Denna passion förmedlas också genom hans konst. Kom med på Regnbågsankans svenskspråkiga guidning 20.5 kl. 18. Vi träffas framför Kiasmas biljettkassa fem före kl. 18. Deltagare betalar inträde på plats, Regnbågsankan bjuder på guidningen. Anmäl dig senast en vecka före dvs. 12.5 till regnbagsankan@regnbagsankan.fi.

5. Mötesplats
Regnbågskaféet i samarbete med Johannes församling håller öppet nästa gång 7.5 kl. 19-21 och platsen är Hörnan, Högbergsgatan 10. Välkomna nya som gamla deltagare för en pratstund i avslappnat sällskap!

6. Dates (pjäs och speeddejt)
I samband med den dråpliga kortpjäsen Dates (30 min), om allt det möjliga och omöjliga som kan hända mellan två personer, organiseras speeddejtingsrunda under vilken du har en möjlighet att träffa upp till 20 andra singlar under en serie 5-minuters dejter. Föreställningarna är uppdelade i tre ålderskategorier och det anordnas två föreställningar för queer-publik. Efter
tillställningen är det upp till dig att själv avgöra ifall du vill att teatern ger din kontaktuppgift (epost) till någon av de människor du träffat. Ifall den du vill fortsätta träffa också vill träffa dig, sänder teatern dina kontaktuppgifter till den du är intresserad av, och dina till den som är intresserad av att fortsätta prata med dig.

DATES I + SPEEDDEJTING – HBTQ-män – Nicken lö 16.5 kl 21:30
DATES II + SPEEDDEJTING – HBTQ-kvinnor – Nicken lö 22.5 kl 21:30

Läs mer/anmäl dig: http://svenskateatern.fi/sv/nicken_nu/dates/