Hur länge skall vi få vänta på ett beslut gällande den könsneutrala äktenskapslagen?

Lagutskottet röstade ner förslaget i slutet av juni dvs. lagutskottet kommer att skriva ett betänkande där utskottet föreslår att initiativet förkastas. De utskottsmedlemmar som röstade för kommer att presentera ett motförslag när ärendet väl når plenum. Ifall riksdagen röstar för åker motförslaget vidare till utskottet och därifrån med det nya betänkandet tillbaka till plenum. Några spikade datum finns inte så ett beslut kan dröja långt in på hösten. Lagutskottet återkommer på jobb denna vecka. Medlemmar i lagutskottet som röstat mot är Anne Holmlund (Saml), James Hirvisaari (m11), Markku Mäntymaa (Saml), Arto Pirttilahti (C), Kari Tolvanen (Saml), Ari Torniainen (C), Kaj Turunen (Sannf), Peter Östman (KD), Eeva Maria Maijala (C), Mika Niikko (Sannf) och medlemmar som röstat för är Stefan Wallin (SFP), Johanna Ojala-Niemelä (SDP), Aino-Kaisa Pekonen (VF), Jaana Pelkonen (Saml), Kristiina Salonen (SDP) och Oras Tynkkynen (Gröna).

logo_print_sve_tahdon2013-300x300

Kategorier: Föreningen