Vice ordförande 2014, verksamhetskoordinator 2013

Vice ordförande 2014, verksamhetskoordinator 2013

Fil.mag. Petra Nysten inledde på måndag vikariatet som verksamhetskoordinator (60%) vid Regnbågsankan rf, föreningen för sexuella minoriteter och könsminoriteter i Svenskfinland. Nysten har studerat bl.a. språk och genus och har bred erfarenhet av jämlikhetsfrågor, politik och föreningsarbete. Nysten fördelar sin tid mellan Regnbågsankan och sitt företag Qrisp.

–Jag är väldigt glad över att få jobba med mänskliga rättigheter inom ett område jag brinner för. Jag hoppas kunna bidra till föreningen, speciellt i de intressanta tider vi lever just nu med en allt mer synlig diskussion om hbti-frågor i Svenskfinland, konstaterar Petra Nysten.
Verksamhetskoordinatorn har som enda anställd ett brett arbetsfält som inkluderar såväl administration, politisk beredning och att arrangera evenemang.

–Det ska bli roligt att samarbeta med Petra under det kommande året. Vi kompletterar varandra väl och jag ser stora möjligheter att vi tillsammans kan fortsätta arbetet med att utveckla Regnbågsankans verksamhet tillsammans med våra medlemmar, säger ordförande Oscar Ohlis.
Regnbågsankans höst färgas mycket av de kommande evenemangen Våga leva 1.10 och Regnbågshelgen 17–20.10. Talkshowen Våga leva arrangeras under Föreningsfestivalen i Helsingfors och gästas av Birgitta Boucht, Simon Häger, Mark Levengood och Krista Siegfrids.

Oscar Ohlis, ordförande, ordforande@regnbagsankan.fi, 050 345 8973
Petra Nysten, vikarierande verksamhetskoordinator, regnbagsankan@regnbagsankan.fi, 044 297 5476
Fotograf Fredrika Biström.