Medborgarinitiativet för en könsneutral äktenskapslag öppnas 19.3. I väntan kollar Regnbågsankan upp vad UMK-finalisten Krista Siegfrids, känd för sin kärleksexplosion ”Marry Me” tycker om kampanjen Tahdon2013.

1. Vad betyder bröllop för dig?
Bröllop för mig betyder att jag får gifta mig med den jag älskar.

2. Tycker du att även par som består av två män eller två kvinnor borde få gifta sig borgerligt i Finland?
ABSOLUT!

3. Kommer du att skriva under medborgarinitiativet ”Tahdon2013” som talar för en könsneutral äktenskapslag?
JA!

4. Kan din låt ”Marry Me” lika väl handla om ett samkönat par?
Absolut! Jag vill att alla ska kunna sjunga Marry Me till sin älskade 🙂 För mig är det helt naturligt att ALLA ska få gifta sig vare sig det är med en människa av samma kön eller ej. Jag blir rent ut sagt förbannad över att de inte får göra det!

5. Om du vinner och åker till ESC i Malmö, får vi se dig i brudklänning på scen även där?
Jaijemen! Brudklänningen är med hela vägen 🙂

Kategorier: Intervju