Priset togs emot under Regnbågshelgens kvällsfest 6.10. 2012 av radiorösten Tommy Nordlund och producent Ted Urho. Förra årets vinnare Anders Huldén, som gjorde det slutgiltiga valet, motiverade sitt beslut med följande ord:

Jag vill ge årets pris till ungdomskanalen Radio X3M! Radio X3M har i många år lyft fram hbt i den finlandssvenska etern kontinuerligt och på ett mångsidigt sätt med såväl finlandssvenska, finländska som internationella perspektiv. I Radio X3M hörs mångfalden på allvar, med humor och i vardagliga små detaljer. Kanalen ger synlighet åt särskilda teman med hbt-perspektiv samtidigt som den tar ställning för likabehandling och integrerar mångfalden på ett sätt som inte tar heteronormer för givna. Det här tror jag att har bidragit stort till att göra frågor kring kön och sexuell läggning avdramatiserade och mera mainstream bland finlandssvenska ungdomar.

Grattis till vinnaren och tack till alla som deltog under Regnbågshelgen 2012 och gjorde festivalen oförglömlig!

Kategorier: Föreningen